X-Wing: Aces High [prvič bo 26.11 ob 17h]

Vesoljske bitke, kjer se X-Wingi, Tie-Fighterji in druge vesoljske ladjice iz Star Wars filmov spopadajo za prevlado v galaksiji.

Moderators: RedDragon, alkemist

Post Reply
alkemist
Posts: 358
Joined: Sun Jan 03, 2016 10:27 pm

X-Wing: Aces High [prvič bo 26.11 ob 17h]

Post by alkemist » Fri Nov 22, 2019 1:43 pm

Tokrat bomo v Dobri potezi gostili dogodek X-Wing: Aces High. Gre za preprost format igre X-Wing, v kateri do 4 igralci uporabijo eno samo ladjico igre X-Wing in tekmujejo v načinu “Battle Royale”. Zberite največ točk in dokažite, da ste najboljši pilot v galaksiji!

Igra se na standardni površini za X-Wing, vnaprej bomo pripravili nekaj ladjic, s katerimi se boste lahko preizkusili v X-Wing: Aces High. Seveda ne bodo manjkali najbolj znani piloti kot so na primer Luke Skywalker, Darth Vader, Obi-Wan Kenobi, Han Solo, Wedge Antilles, “Whisper”, Poe Dameron, Kylo Ren, Rey, Chewbacca in drugi.

Pridite na X-Wing dogodek v Dobro potezo v torek, 26.novembra od 17ih naprej! Nekaj minut bomo namenili razlagi igre, tako da vabljeni tudi, če se z igro še niste srečali. Predvidoma bi s prvo igro začeli ob 17.30.

Omejitve:
• Do 4 igralci na eni igralni površini
• Omejitev: 1 ladjica na igralca v vrednosti do 80 točk (lahko pripravite sami, ali uporabite vnaprej pripravljene iz zbirke organizatorja)
• Nedovoljena nadgradnja: Lone Wolf (Talent Upgrade)
• Vsi piloti so Iniciative 6, vrstni red aktivacij je določen glede na točkovno vrednost ladjice

Pravila:
• First hit: ko napadalec povzroči prvo poškodbo na ladjici, napadalec dobi 1 točko
• Shot confirmed: ko napadalec poškoduje ladjico in jo uniči, napadalec dobi 2 točki in vse (začasne) »Bounty« točke na kartici pilota, ki je bil v napadu sestreljen. Napadalec dobi 1 bonus točko na kartico pilota (Bounty; te točke lahko izgubi, če je kasneje sestreljen!)
• Stay in the fight: če ladjica zapusti igralno površino, igralec izgubi vse (začasne) Bounty točke na kartici pilota. Igralec izgubi 1 točko + število Bounty točk, ki jih je izgubil s kartice pilota
• Restore ships: vsak igralec, ki v začetku runde nima ladjice na igralni površini, vrže napadalno kocko in glede na rezultat na igralno površino postavi svojo ladjico.
• Time's up: igre je konec takoj, ko eden od igralcev zbere 6 ali več točk. Za končni rezultat seštejete točke igralca (Points) in vse točke na kartici pilota (Bounty).
• Zmaga igralec z najvišjim seštevkom točk.
• Če točkovanje zgleda kompleksno, pridite samo igrat in uživat. Za ostalo poskrbimo mi 

Ne pozabite: ladjice bodo že vnaprej pripravljene. Če želite igrati z vašim najljubšim pilotom, si ga rezervirajte s komentarjem v objavi dogodka!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests